25 Nisan 2020 Cumartesi

Blogger'a Kendi Logomu ve Favicon'umu Nasıl Yerleştirdim.



Blogger'ı yavaş yavaş tanıyorum. Karıştırdıkça da haliyle yeni bir şeyler öğreniyor ve sayfamı kendime göre düzenliyorum. Sayfa görünümünü nasıl özelleştirebilirim derken baktım ki doğrudan "logo ekle" diye bir alan yok. Ben de farklı bir yöntemle logomu sayfaya yerleştirdim. Öncelikle yönetim panelinden yerleşim alanına gittim ve sidebar-right-1 alanından "+Gadget Ekle" yazan alana tıkladım.



Sonra karşıma aşağıdaki gibi bir panel çıktı. Bu farklı gadget'ların eklenebildiği panel...





Buradan da Resim yazan yerin karşısındaki + işaretine tıkladım. Karşıma alttaki panel çıktı.


Burada Başlık ve Resim Yazısı alanlarına dokunmadan Bağla yazılı alana sitemin adresini girdim. Sonrasında da "Bilgisayarınızdan" yazılı yeri işaretleyerek "Dosya Seç"e tıkladım. Daha önceden cep telefonumdaki bir logo uygulaması ile oluştuurduğum logomu seçerek yükledim. "Sığacak şekilde küçült" yazısını da seçtikten sonra kaydet butonuna tıklayarak hazır hale getirdim. Sonrasında ise "Resim" adıyla oluşan bu gadget'ı sürükle bırak yöntemiyle taşıyarak  sidebar-right-1 alanının üst kısmına taşıdım. En üstteki ekran görüntüsünde bunu görebilirsiniz.Sayfanın üstünde görünen  "Düzenlemeyi Kaydet" butonuna tıklayıp kayıt işlemini tamamladıktan sonra sağ tarafta gördüğünüz logom ortaya çıkmış oldu.

Gelelim favicon'umu nasıl yaptığıma gelince... O çok daha basit. Fakat bunu yapmak için "Blogger Klasik Görünüm'e geçmem gerektiğini fark ettim. Bunu siz de yönetim panelinizin en altında görebilirsiniz. Alttaki ekran görüntüsünde okla işaretledim.


Eğer zaten klasik blogger'da iseniz burada "Yeni Blogger'ı Deneyin" yazısını göreceksiniz. O zaman dokunmanıza gerek yok. Hemen yerleşim alanınızın en üstüne bakın. Orada alttaki ekran görüntüsünde  okla işaretli "Sık görülen Simge" yazısının altındaki "Düzenle"ye tıklıyorum.



Karşımda açılan "Favori Simge Yapılandırma" penceresinde daha önceden logo olarak oluşturduğum dosyayı seçip yüklüyor ve Kaydet'e basıyorum.

Bu işlemin sonunda yine yerleşim sayfasının sağ üstündeki  "Düzenlemeyi Kaydet" butonuna tıklayıp kayıt işlemini bitiriyoruz. Bloğumuzu görüntülediğimizde favicon'umuz da Blogger'ın kendi favicon'un yerini almış oluyor :)

Tabii favicon'un ne olduğunu bilindiğini düşünerek tüm bunları anlattım ama bilmeyenler ya da fark etmeyenler de olabilir. Onu da kısaca açıklayayım yeri gelmişken...

Favicon siteniz ziyaret edildiğinde adres satırında beliren ve site adresiniz sık kullanılanlara eklendiğinde site adınızın baş kısmında görünen küçük resimdir. Yani bir çeşit "sitenin simgesi" diyebiliriz.

Bu anlattıklarım benim sitemin şablonuna göre. Özellikle logonuzun yerleşimi sayfanızın şablonuna göre değişiklik gösterecektir. Bunu siz kendi zevkinize göre belirlersiniz artık...

Bir sonraki yazıya kadar sevgi ve dostlukla...










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder