26 Nisan 2020 Pazar

Hangi Online Kurslara Katıldım? Tavsiye Eder miyim?

Bugünlerde kendimi online eğitimlere verdim. Kimi canlı yayın yapan, kimi önceden kaydedilmiş kurslar... Kiminde sertifika var, kimindeyse yok. Bazısı ücretli, bazısı ise aslında keşke hepsi öyle olsa diye umduğum şekilde ücretsiz... Bu yazıda kendi katıldığım ve inceleme fırsatımın olduğu kurslar hakkında görüşlerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım.




Önce Dijital Güvenlik, Veri ve Teknoloji, Dijital Pazarlama ile Kariyer Geliştirme alanlarında online 25 kursun bulunduğu Google eğitimleri ile başlayalım. Google'ın Dijital Atölye sayfasında "İşinizi geliştirmenize veya kariyerinize hızlı bir başlangıç yapmanıza yardımcı olmak için tasarlanan ve ücretsiz olarak sunulan çeşitli öğrenim içeriklerini keşfedin."  diyerek paylaştığı eğitimlerin tamamı, kendi içlerinde modüller halinde yapılandırılmış, her modül 15 dakika ila 70 dakika arasında... Modüller ise kendi içlerinde derslere bölünmüş durumda. Dersler oldukça kısa bu yüzden sıkılmadan izleyebilirsiniz. Her dersin sonunda da kısa bir "bilginizi sınayın" kısmı var. Modülleri tamamlama oranlarınızı ana sayfada görebiliyorsunuz.

 İçlerinde 
tek sertifikalı olan "Dijital Pazarlamanın Temelleri" eğitiminin sonunda ise en az 80 almanız gereken bir sertifika sınavı var. Öyle "temelleri" kelimesine aldanıp "Oh hemen gireyim de alayım" diye düşünmeyin. Eğitimler toplam 40 saat ve sertifika almak istiyorsanız çok ciddi bir şekilde izlemeniz, dinlemeniz ve okumanız gerekiyor. Sonrasında edindiğiniz bu online sertifikayı pdf olarak indirerek özgeçmiş dosyanıza koyabilir ve Linkedin profilinize ekleyebiliirsiniz.



 Her ne kadar orijinal içerikler Türkçe'ye çevrilmiş, videolara Türkçe altyazı eklenmiş olsa da bir kaç ufak tefek İngilizce cümlenin orijinal haliyle kaldığını gördüm. Fakat bu kadar kusur kadı kızında bile olur diyerek ilgi alanınıza giren varsa bu kurslardan faydalanabileceğinizi düşünüyorum.


Şimdi geçelim bir başka online eğitim veren kurum olan İstanbul İşletme Enstitüsü'ne... Kurulduğu 2012 yılından bugüne örgün ve açık olmak üzere pek çok alanda kişi ve kurumlara eğitim vermiş bir özel kurum.







 Ekşi Sözlük'te hakkında olumlu ya da olumsuz (şimdilik) 4 sayfa yorum var. Bu yorumlar tabii ki kişilerin öznel yorumları. Sizler de bir ya da bir kaç eğitim sonrası bu eğitimlerin size fayda sağlayıp sağlayamayacağı konusunda bir fikir sahibi olabilirsiniz. Katıldığım bir kaç eğitim doğrultusunda şahsi görüşümü soracak olursanız eğitimler ilgi duyduğunuz alanda konulara giriş yapmak, bir takım terimlerle tanışıklık sağlamak ve sizi daha ileri aşamalara ilerletecek ilk adımlar olarak değerlendirilebilir. Eğitimlerin canlı olarak verilmesi, eğitmenlerin gelen hemen her soruya cevap verme çabaları ise takdire değer... Her akşam belli saatlerde başlayan dersler genelde 1 hafta içinde tamamlanıyor. Fakat bunun yanısıra 4-5 hafta süren ve 1 yıl süre ile erişiminizin süreceği dersler de var. Sitede aşağıda gördüğünüz kategorilerde yüzün üzerinde eğitim var. 




  • Kişisel Gelişim Eğitimleri 
  • Satış ve Pazarlama Eğitimleri
  • İletişim Eğitimleri
  • İş Hayatı Eğitimleri
  • Finans - Muhasebe Eğitimleri
  • Yabancı Dil Eğitimleri
  • İşletme Eğitimleri
  • İnsan Kaynakları Eğitimleri
  • Yazılım ve Bilişim Eğitimleri

    Ücretsiz eğitimlerin yanı sıra fiyatı 25-30 TL olan eğitim de, 150 TL olan eğitim de var. Aynı anda yalnızca 3 eğitime kayıt olma hakkınız var. Eğer farklı eğitimler almak istiyorsanız önce bütün eğitimlere bir göz atmanızı öneririm.
    Bugünlük bu kadar olsun dostlar. Blog yazmak gerçekten zor iş ve insanı yoruyor. Fakat devamı gelecek. Çünkü hala farklı online kursları incelemeye devam ediyor ve ilgilendiğim olursa katılıyorum. Onları da sizlerle paylaşacağım elbette...
    Bir sonraki yazıya kadar, sevgiyle kalın.

  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder